Appeltaart met cranberries en peccannoten

(10 personen)

Ingredienten

  • 1200 gram appelen (elstar of goudreinet doen het altijd goed in een appeltaart)
  • 80 gram gedroogde cranberries
  • 75 gram pecannoten
  • 175 gram roomboter of boerenboter
  • 1 ei
  • Kaneel
  • 3 eetlepels amandelmeel (te vervangen voor paneermeel)
  • halve citroen
  • appeltaart mix van De Rit of Joannusmolen


Verder heb je nodig een springvorm van +/- 24cm.

Bereidingswijze

  1. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in plakjes.
  2. Verwarm de oven voor (165 graden voor een hete luchtoven, 180 graden electrische oven)
  3. Doe de appel in een kom, besprenkel met het sap van de citroen en laat staan zodat deze  even kan intrekken.
  4. Doe in een kommetje de cranberries en de in stukjes gebroken pecannoten.
  5. Doe in een beslagkom de appeltaart mix, voeg de koude boter toe en snij de boter met 2 messen in kleine stukjes. Voeg dan het losgeklopte ei toe en kneed dit alles met de hand tot een mooi deeg.
  6. Vet de springvorm in met boter. Bekleed deze dan met 2/3 van het deeg en maak daarbij een opstaande rand van 3-4cm.
  7. Op de bodem van de taart doe je nu het amandelmeel en legt er vervolgens de eerste laag appelen op. Bestrooi deze met kaneel en het cranberrie-pecannoten mengsel. Zo laag voor laag verder gaan. Tenslotte de appelen afdekken met het restant van het deeg. Ik heb er voor gekozen de bovenlaag te verkruimelen zodat de cranberries en pecannoten niet kunnen verbranden tijdens het bakken.
  8. Doe de taart in de voorverwarmde oven gedurende 60-70 minuten en bak de taart goudbruin.
  9. Laat de taart tenminste 10 minuten afkoelen alvorens de springvorm te verwijderen.

En……………Smullen maar !!


Variatietip:

  • Vervang de helft van de appelen voor peer, lekker!

Pin It on Pinterest

Share This