Linzencurry met zoete bataat 

(Porties: 2-3)

Ingrediënten

  • ½ rode peper
  • 1 flinke ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm verse gember (of 1 tl gemberpoeder)
  • 2 tl kerrie
  • ½ tl komijn
  • 150 gram gedroogde oranje linzen
  • 600 ml groentebouillon (of 600 ml water en 2 bouillonblokjes)
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 grote zoete bataat
  • ½ citroen
  • 3 eetlepels gesneden koriander
  • 150 gram jasmijnrijst (50 gram p.p.)

Zelf gebruik ik voor de bereiding van deze curry altijd mijn mooiste gietijzeren pan, maar het kan natuurlijk ook in een grote koekenpan, hapjespan of wok. Daarnaast een pannetje voor de rijst.

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui, peper, knoflook en gember in kleine stukjes.
  2. Fruit de ui rustig in een beetje olie totdat deze mooi glazig wordt. Voeg dan de peper, knoflook, gember, kerrie en komijn toe en bak voor 1 minuut mee.
  3. Voeg de linzen, 500 ml van de groentebouillon (ik hou in eerste instantie altijd wat achter zodat ik op het laatst kan kijken of ik de curry nog wat ‘dunner’ wil) en alle kokosmelk toe en breng al roerende aan de kook. Laat de curry op middelhoog vuur voor 15 minuutjes pruttelen, zonder deksel op de pan.
  4. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Schil de zoete bataat en snijd ze in stukjes van ongeveer 1 x 1 cm. Als de curry 15 minuten heeft gekookt, voeg je de zoete bataat ook toe en laat je het geheel nog 20 minuten koken.
  6. Probeer een stukje bataat om te kijken of deze al gaar is. Dan naar smaak eventueel nog wat groentebouillon toevoegen en/of kruiden.
  7. Schep een flinke hoeveelheid curry op je bord, en een beetje rijst ernaast. Garneer met wat koriander en een beetje citroensap en…..eet smakelijk!

Tips

  • Deze curry is ook heerlijk met ons Naanbrood (mmmm, met knoflook en koriander!)  in plaats van rijst.
  • Serveer er een frisse komkommersalade, rode paprika, of tomaat bij.
  • De linzen zijn een goede vleesvervanger. Mocht je toch graag wat vlees erbij eten, gril er dan bijvoorbeeld wat kipfilet bij.

Pin It on Pinterest

Share This